SectorplanPlus
SectorplanPlus is een subsidie (co-financiering) voor werkgevers in zorg en welzijn ten behoeve van het financieren van opleidingstrajecten voor nieuwe instroom, doorstroom, praktijkopleiders en voor trainingen gericht op behoud van personeel.
SectorplanPlus is een belangrijk en bewezen succesvol financieringsinstrument om te investeren in het leren en ontwikkelen van medewerkers in de sector zorg en welzijn. Het SectorplanPlus startte in 2017 en is de opvolger van het Sectorplan Zorg Limburg dat een looptijd had tussen eind augustus 2014 en medio augustus 2016.
De regeling SectorplanPlus wordt, net als de afgelopen jaren, uitgevoerd door het samenwerkingsverband RegioPlus in nauwe samenwerking met Zorg aan Zet en de 11 overige regio’s.
SectorplanPlus portaal
De regeling heeft een eigen portaal met twee subportalen:
- Portaal 2017-2022 | Tijdvak 1 tot en met 4
Het ministerie van VWS heeft in totaal 420 miljoen euro ter beschikking gesteld voor het SectorplanPlus 2017-2022. Er bleek bij organisaties in de zorg en welzijn veel belangstelling voor SectorplanPlus 2017-2022. Per openstelling hebben namelijk gemiddeld bijna 1.000 unieke werkgevers een aanvraag ingediend. De regionale werkgeversorganisaties in de sector zorg en welzijn, verenigd in de coöperatie RegioPlus, hebben gezamenlijk uitvoering gegeven aan het SectorplanPlus 2017-2022. De uitvoering bevindt zich nu in de afrondende fase. Een goed moment voor RegioPlus en alle partners om middels een eindevaluatie te reflecteren op de uitvoering. Bureau Bartels heeft deze eindevaluatie uitgevoerd in de periode januari - juni 2024. Deze evaluatie is beschikbaar en kun je via de button rechts downloaden. Binnenkort verschijnt een beknopte samenvatting hiervan via een infographic, die we ook wordt gedeeld via ons LinkedIn account.
- Portaal 2022-2025 | Variant 1 tot en met 4
Veel organisaties hebben hun weg gevonden in het aanvragen van subsidie voor opleiden in de komende 16 maanden; tot en met 31-12-2025. Naast een grote groep organisaties die al jaren deze subsidie inzet voor instroom en behoud van medewerkers, hebben ook maar liefst 42 nieuwe organisaties een aanvraag ingediend bij het SectorplanPlus. In totaal zijn 183 goedgekeurde aanvragen voor opleidingssubsidie ingediend; vertaald naar 54.203 scholingen tegen ruim € 24 mln. subsidie. Medio september worden alle landelijke aanvragen voorgelegd aan VWS die deze beoordeelt en de beschikbare subsidie toekent.